Prireditev TVU 2020

Vadba po službi


Dolgotrajno sedenje v službi povzroči porušeno ravnovesje sil, ki ohranjajo pokončno telesno držo. Posledice se kažejo v oslabljenosti in napetosti mišic, bolečinah v mišično-skeletnem sistemu ter spremembah notranjih organov, ki povzročijo motnje v delovanju dihal.
S tem namenom bo vadba po sluzbi sestavljena iz razteznih vaj skrajšanih mišic, vaj za krepitev raztegnjenih mišic, vaj za gibljivost hrbtenice in odpiranje prsnega koša, vaj za stabilizacijo in mobilizacijo trupa ter vaj za oblikovanje telesa. V vadbo bodo vključene tudi dihalne tehnike z namenom optimalnega delovanja trebušne prepone. Na koncu bodo sledile še različne sprostitvene tehnike, ki so osnovane na sproščanju mentalne in telesne napetosti zaradi morebitnega dolgotrajnega sedenja in napornega dela.
Z vadbo bomo povečali telesno vzdržljivost in moč mišic, vzpostavljali mišično ravnovesje in preprečevali bolečine v hrbtenici. Izboljšali bomo dihanje, telesno držo, gibljivost in pridobili na dobrem psihofizičnem počutju.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Murska Sobota, Mediwa center, Slomškova ulica 49 V 1. nadstropju medgeneracijskega središča Mensana.
Datum: 24. 9. 2020
Čas dogodka: ob 15.30
Opomba: Predhodna prijava in rezervacija.
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Iva Weingerl
Telefon: 031333454
E-naslov: info@mediwa-center.si
PRIREDITEV IZVAJA
Mediwa center, center za razvoj, rehabilitacijo in krepitev zdravja
Slomškova ulica 49, 9000 Murska Sobota, 9000 Murska Sobota
Telefon: 031 333 454
E-naslov: info@mediwa-center.si
Vse prireditve >>