Prireditev TVU 2020

Bridž

Bridž je najbolj priljubljena igra s kartami na svetu. Igra ga več kot 60 milijonov ljudi.

Igramo ga z 52 običajnimi kartami. Poznamo štiri igralne barve. V vseh barvah je najvišja karta as, ki mu sledijo kralj, dama, fant, 10, 9…do 2, ki je najnižja karta vsake barve.

Za mizo sedijo štirje igralci, ki sestavljajo dva para. Njihovi položaji se imenujejo po angleških nazivih strani neba: North, South, East in West. Igra poteka v smeri urinega kazalca. Igralec, ki nam sedi nasproti, je naš partner. Preostala dva igralca sta naša nasprotnika.

Partijo bridža sestavljata iz dva dela: V prvem delu igre, licitaciji, skušamo čim bolj natančno napovedati, koliko vzetkov bova s partnerjem dobila in katera barva bo adut. Enako počneta tudi nasprotnika! Vidimo le svoje karte, s partnerjem se sporazumevamo preko napovedi v toku licitacije. V licitaciji zmaga tisti par, ki izkliče najvišjo napoved.

V drugem delu igre, igranju, poskuša par, ki je zmagal v licitaciji, osvojiti vsaj toliko vzetkov, kot je napovedal. Nasprotni par se trudi, da bi to preprečil in »zrušil« igro. Par, ki zmaga, dobi nagrado.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Slovenj Gradec, VGC Andeški hram, Glavni trg 28a
Datum: 15. 9. 2020–9. 10. 2020
Čas dogodka: od 11.00 do 13.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Sabina Zorjan
Telefon: 070 669 025
E-naslov: sabina.zorjan@mocis.si
PRIREDITEV IZVAJA
Večgeneracijski center Andeški hram
Glavni trg 28a, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: 08 205 12 64
E-naslov: vgc@mocis.si
Vse prireditve >>