Prireditev TVU 2020

Šola Dečkova gre ven - Pohod po učni poti "slavnega Rakiškega jambora"

Prireditev je namenjena predvsem starejšim učencev posebnega programa Centra Janeza Levca enote Dečkova, ki že vrsto let obiskujejo pohodniški krožek in so člani Pohodniške skupine murni in mrenčki.
Cilj same dejavnosti, kot tudi interesne dejavnosti pohodništvo so, od tistih čisto športnih (da se učenci razgibajo, kerpijo telo, pridobivajo na fizični moči, kondiciji), preko socianih, družabnih (preživjajo prosti čas v družbi prijatejev, se sprostijo, se učijo vklapljanja v širšo družbo). Vse to je za naše učence še posebej pomembno. Cilj dejavnosti je tudi spoznavanje Slovenije.
Tudi ta dogodek zasleduje vse naštete cilje. Odpejali se bomo do Rakitne in tam do kmetije na sameme Pri Selanu. spoznali bodo, da so tam pred 250 timi leti posekali rekordno veliko drevo, ki ga je kupil ladjet v Trstu. Podali se bomo po učni poti, ki je narejena v spomin prevozu tega veikega drevesa v Trst. spoznali bodo tudi način življenja in prometno dejavnost "tovorništvo". Srečali se bodo z nekdanjim predsednikom KD Rakitna.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ljubljana, Center Janeza Levca Ljublajna, OE Dečkova, Dečkova 1b, Ljubljana
Datum: 9. 9. 2020
Čas dogodka: od 08.00 do 13.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Barbara Jerina
Telefon: 031737966
E-naslov: barbara.jerina@guest.arnes.si
PRIREDITEV IZVAJA
Center Janeza Levca Ljubljana, OE Dečkova
Dečkova 1b, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 43 42 181
E-naslov: matjaz.knez@guest.arnes.si
Spletna stran: https://www.centerjanezalevca.si/enota/ospp-deckova/o-enoti/
Vse prireditve >>