Prireditev TVU 2020

Gozdni selfnes v parku Kodeljevo

Živimo v svetu, ki zahteva: hitreje, hitreje, hitreje. Vse bi se moralo dogajati že včeraj … Naš živčni sistem je nenehno pretirano vzdražen. Kako dolgo še? Do kdaj bodo zmogli naše telo, naš um, naše srce? Pravijo, da se moramo upočasniti, se ustaviti in pogledati okrog sebe. A kako to izpeljati? Upočasnjevanje zahteva pogum in zavest. Včasih tudi pomoč in nasvet izkušenega svetovalca.

Kako to naredimo, nas nauči gozd, naš veliki terapevt pri druženju z drevesi/ gozdni kopeli/ Shinrin-Yoku/gozdnem terapevtskem sprehodu po Parku Kodeljevo.

Hoditi po gozdu, se potopiti v bujnost zelenja, sveži zrak in globoko tišino gozda pomeni mnogo več kot razjasnitev misli in polnjenje telesnih baterij.

To naravno terapijo prakticirajo na Japonskem že mnoga desetletja. Ugotovili so, da znižuje krvni tlak, zmanjšuje stres in povečuje tvorbo določenih beljakovin, ki nas ščitijo celo pred rakavimi obolenji. Ti učinki na zdravje naj bi bili posledica zmanjševanja stresa. Ugotavljali so pa tudi učinkovanje okoljskih dejavnikov – na primer fitoncidov, ki jih sproščajo drevesa in jih ljudje med bivanjem v gozdu vdihujemo in čvrstijo imunski sistem.

Dovolite Naravi, ki nas vedno pričakuje odprtih rok tudi na Golovcu, da opravi svoje delo. Podprla nas bo v povezovanju s svojimi čutili, telesom in krajem.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ljubljana, Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana, Ulica Carla Benza 1, 1000 Ljubljana
Datum: 3. 10. 2020
Čas dogodka: od 10.00 do 12.30
Opomba: Prijava je za udeležence obvezna, dejavnosti se lahko udeleži do 15 udeležencev. Prednost pri prijavi imajo udeleženci iz VSŠKV.
V primeru dežja akcija odpade.

 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Cvetka Avguštin, zdravnica in vodnica gozdnih terapevtskih sprehodov (certifikat ANFT)
Telefon: 031 742 748
E-naslov: info@vskv.si
PRIREDITEV IZVAJA
Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana
Ulica Carla Benza 1, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 520 0670
E-naslov: vskv@glottanova.si
Spletna stran: http://www.vskv.si
Vse prireditve >>