Prireditev TVU 2020

Rez sadnega drevja

Rez sadnega drevja- Ko z dreves odpade listje, pa vse do zgodnje pomladi, je v sadnem vrtu ali v sadovnjaku čas, da svoja drevesa oblikujemo, uravnotežimo ali pomladimo s temeljito zimsko rezjo.
Na delavnici Zimska rez sadnega drevja se bomo učili prepoznavanja brstov in vplivov rezi na rast poganjkov. Pridobili bomo znanje o izbiri podlage za novo posajeno sadno drevo in izbiri prave gojitvene oblike glede na sadno vrsto in razpoložljiv prostor v vrtu. Učili se bomo tudi pravega pristopa k pomladitveni rezi starih dreves. Preko pogovora in predstavitve se bomo dotaknili tudi pojmov kot so samooskrba, ohranjanje naravne kulturne dediščine in pomembnosti sonaravnega delovanja za trajnostni razvoj.
Delavnica je predvidena v dveh delih, prvi del je teoretični v skupnostnih prostorih v Koblerjevi hiši in drugi del praktični v sadovnjaku blizu Litije.

Aktivnost poteka v Tednih vseživljenjskega učenja 2020. Koordinacija delavnic globalnega učenja poteka v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno, ki ga vodi Platforma SLOGA, financira pa Ministrstvi za zunanje zadeve RS.


NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Cirkuše, #Skupnostni vrt
Datum: 17. 10. 2020
Čas dogodka: od 16.00 do 19.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Tina Trdin
Telefon: 031877684
E-naslov: 212.tina@gmail.com
PRIREDITEV IZVAJA
Društvo Lojtra
Cesta komandanta Staneta 5, 1270 Litija
Telefon: 031877684
E-naslov: 212.tina@gmail.com
Spletna stran: http://drustvolojtra.si
Vse prireditve >>