Prireditev TVU 2020

Skupaj za zdravje

SKUPAJ ZA ZDRAVJE
Za vas bomo pripravili predstavitev našega centra in vam ponudili meritev krvnega tlaka ter krvnega sladkorja. Hkrati vam bomo svetovali in priporočali, katere delavnice bi bile koristne za posameznika, ter kaj lahko vsak posameznik naredi za izboljšanje svojega zdravja in počutja.

VEŠ KAJ JEŠ?
Tematika bo usmerjana v zdrav način prehranjevanja, predstavljeni bodo praktični pristopi k spremembam v prehranjevanju, pripravili bomo praktični prikaz zdravega krožnika in vsebnost prostih sladkorjev v različnih živilih. Udeležencem bo predstavljena aplikacija Veš kaj ješ, ki vam s prebrano črtno kodo, z uporabo telefona predstavi ali je določeno živilo priporočeno uživati (zelena barva), manj priporočeno (oranžna barva) in nepriporočeno (rdeča barva). Z vami bova medicinska sestra in dietetičarka.
SPOPRIJEMANJE S STRESOM
Tematika se bo dotikala konkretnih nasvetov, kako si pozamezniki lahko zmanjšajo stres. Psihologinja vam bo predstavila različne načine, metode, tehnike (od dihalnih in telesnih vaj do mentalnih, ki jim bodo koristili pri obvladovanju stresa). Na voljo bodo tudi zloženke, ki bodo posameznike dodatno informirale kako poskrbeti za duševno zdravje. Posameznikom bo ponujena možnost vpisa v psihoedukativne delavnice v Centru za krepitev zdravja.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Slovenska Bistrica, Bistriški park
Datum: 9. 9. 2020
Čas dogodka: od 10.00 do 16.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Silvija Lunder
Telefon: 02 843 27 19
E-naslov: ckz@zd-sb.si
PRIREDITEV IZVAJA
Zdravstveni dom Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 30, 2310 Slovenska Bistrica
Telefon: 02 843 2719, 031 695 392
Vse prireditve >>