Prireditev TVU 2020

Srečanje z našimi poeti

V naši univerzi za tretje življenjsko obdobje ubiramo različne poti za spoznavanje svojih sokrajanov (z izdajo revije Pogovori z občani, z izdajo pogovorov z devetdesetletniki v reviji Kolo življenja, s predstavitvijo na srečanjih), na katere smo kot skupnost ponosni, saj prav zaradi njihovih dosežkov v vsakdanjem življenju, v znanosti in umetnosti rasteta tudi ugled in prepoznavnost našega okolja. Letos predstavljamo 12 sokrajanov - pesnikov v pesniški zbirki Šepet barja.

Z izdajo zbirke in s srečanjem nagovarjamo sokrajane - bralce in poslušalce, avtorje in skupnost.

Sokrajani bomo ob prebiranju in poslušali spoznavali intimne izpovedi, spraševanja, nostalgijo za domačim krajem, spomine na mladost in peščene morske zalive; podoživljali valove sreče, ljubezen do družine, pa tudi bolečine ob nedoumljivih izgubah, osamljenost, …

Avtorjem bomo sporočili, da nihče še ni na koncu svoje poti. Vsakdo lahko piše bolje, tisti ki so že na sledi mojstrstva, in tisti, ki so se na pot šele podali. Kam bo kdo prišel, ve le življenje.

In sporočilo za skupnost: Skupnost, ki se zaveda pomena in lepote ustvarjanja in kreacije, je dobra skupnost. Veselite se je torej in v njej ustvarjajte naprej.


NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Log pri Brezovici, Društvo DVIG univerza za tretje žviljenjsko obdodbje
Datum: 7. 9. 2020
Čas dogodka: od 18.00 do 19.15
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Nika Gams
Telefon: 031 643 228
E-naslov: dvig@iold.si
PRIREDITEV IZVAJA
Društvo DVIG - U3ŽO
Dolina 21, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Telefon: 041775771
E-naslov: dvig@iold.si
Spletna stran: iold.si
Vse prireditve >>