Prireditev TVU 2020

T-shirt vrečka / delavnica kreativne reciklaže

Letos mineva 100 let odkar se uporablja izraz T-SHIRT (majica v obliki črke T). Leta 1920, se je v angleški slovar vnesel izraz "t-shirt", zahvaljujoč F. Scottu Fitzgeraldu, ki je prvi objavil to besedo v svojem romanu »This Side of Paradise«.

V prodajalni Stara šola Litija nam ostaja veliko podarjenih majic, ki niso primerne za ponovno uporabo. Ker želimo karseda zmanjšati količino odpadkov, poskušamo materiale reciklirati. In majice so zato res zelo zanimive, saj se da iz njih izdelati številne reči…

Na tokratni delavnici kreativne reciklaže bomo izdelali VREČKE ZA VEČKRATNO UPORABO. Neža Palčič bo predstavila način predelave majice s šivalnim strojem, Kaja Mlakar-Agrež pa način kako nastane vrečka povsem brez šivanja.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Litija, #litijski inkubator za skupnost in trajnost, Valvazorjev trg 15
Datum: 30. 9. 2020
Čas dogodka: ob 18.00
Opomba: OBVEZNE prijave na:
--- zasebno sporočilo na FB profil Stara šola Litija
--- neza@knof.si
--- 070-511-535 (Boštjan)

____________________________

Število udeleženk_cev je zaradi priporočil NIJZ omejeno na 5, v primeru večjega zanimanja bomo razpisali dodatne termine. Uporaba mask in razkužila obvezna.

Z udeležbo na dogodku soglašate, da lahko organizator dogodka za potrebe promocije svojih dejavnosti objavi vaše fotografije oz. video posnetke.
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Neža Palčič
Telefon: 041 706 038
E-naslov: neza@knof.si
PRIREDITEV IZVAJA
Litijski inkubator za skupnost in trajnost
Valvazorjev trg 15, 1270 Litija
Telefon: 041706038
Vse prireditve >>