Prireditev TVU 2020

Med nebom in zemljo Slavka Ciglenečkega

Ob 110. obletnici rojstva velikega šmarskega fotografskega mojstra Slavka Ciglenečkega smo se v Knjižnici Šmarje pri Jelšah spominu nanj poklonili z razstavo o njegovem življenju in delu.
Slavko Ciglenečki je kot fotograf v Šmarju pri Jelšah začel delovati v tridesetih letih prejšnjega stoletja in fotografiral kar sedem desetletij. Ves njegov opus ohranja podobo naravne in kulturne dediščine nekdanjega Šmarja in okolice. Neprecenljivo vrednost predstavljajo fotografije dvorca Jelšingrad, predvsem njegove notranjosti, ki je bila po drugi svetovni vojni izropana in uničena. Po njegovi zaslugi se je na fotografijah ohranilo pomembno pričevanje takratne notranje ureditve unikatnega dvorca v Sloveniji. Slavko Ciglenečki ni bil le krajevni fotograf, ki je s fotografiranjem portretov, krstov, obhajil in porok preživljal družino, temveč njegove fotografije izražajo tudi njegov umetniški talent. S fotografiranjem številnih dogodkov v Šmarju in okolici pa je postal pravi kronist šmarskega življenja.
Po zaključku razstave vas vabimo na spominski večer, kjer boste lahko prisluhnili pogovoru z gostoma večera Slavkom in Janom Ciglenečkim. Pogovor z njima bo vodila avtorica razstave Mateja Žagar.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Šmarje pri Jelšah, Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 20, 3240 Šmarje pri Jelšah
Datum: 7. 9. 2020
Čas dogodka: od 18.00 do 19.30
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Mateja Žagar
Telefon: 038171554
E-naslov: mateja@s-je.sik.si
PRIREDITEV IZVAJA
Knjižnica Šmarje pri Jelšah
Aškerčev trg 20, 3240 Šmarje pri Jelšah
Telefon: 03 817 1562, 031 617 444
E-naslov: info@s-je.sik.si
Spletna stran: http://www.s-je.sik.si
Vse prireditve >>