Prireditev TVU 2020

Predavanje Jasne Tuta: Zasledovanje obzorja, val za valom (Naši viri moči pri soočenju z različnimi življenjskimi odločitvami in zastavljanju ciljev)

Jasna Tuta je svetovna popotnica, jadralka in športnica. Pred enajstimi leti se je odločila, da spremeni svoje življenje.

Pustila je redno službo in se odpravila po svetu. Seveda jo je ob tako veliki odločitvi prevzemal tudi strah, a njena želja je bila dovolj močna, da ga je premagala. Najprej je delala in potovala po Tajski in Maleziji, nato jo je pot zanesla v Avstralijo, kjer je začela svojo dolgo jadralsko pot. Njen največji podvig je jadranje čez Tihi ocean, ki je trajalo dober mesec. Potem pa je kar tri leta živela na jadrnici in odkrivala lepote Polinezije. Čeprav je tako življenje na prvi ogled zelo idilično, je življenje na jadrnici povezano tudi s sprejemanjem življenjskih odločitev, premagovanjem strahu pred spremembami, z iznajdljivostjo v težkih situacijah. Potrebna je psihološka in konkretna priprava na velike izzive, predvidevanje različnih scenarijev. Na takšnem potovanju se človek sooči z lastnimi vrednotami in spozna pomen človeških odnosov.

Tudi če nismo morjeplovci, principi so podobni. Priprava na plovbo in sama plovba preko oceana je takšna, kot naše priprave in izvedbe različnih projektov. Potreben je pogum, motivacija, iznajdljivost, znanje, želja po novih spoznanjih. Na koncu je naš trud poplačan z osvojitvijo novih ciljev, veseljem, notranjemu zadovoljstvu, novimi spoznanji, praznovanjem.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Novo mesto, Gostišče Loka, Župančičevo sprehajališče 2, 8000 Novo mesto
Datum: 4. 9. 2020
Čas dogodka: od 10.00 do 11.30
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Tea Sulič
Telefon: 080 71 89
E-naslov: tea.sulic@ric-nm.si
PRIREDITEV IZVAJA
Razvojno izobraževalni center Novo mesto
Topliška cesta 2, TZC Portoval, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 393 4550, 07 393 4551
E-naslov: ric@ric-nm.si
Spletna stran: http://www.ric-nm.si
Vse prireditve >>