Širili bomo virus učenja

V teh tednih bi se morali ukvarjati s pripravo 25-letnice projekta TVU. Boj proti novemu koronavirusu nam je to preprečil. V obdobju, ko večinoma delamo od doma in mnoge interakcije tečejo predvsem v digitalnem svetu, sodelavci promocijskega središča ACS pripravljamo dejavnosti, katerih namen je ozaveščati o (samostojnem) učenju doma, motivirati k učenju, dvigovati razpoloženje in moralo z učenjem, izkoristiti čas izolacije za učenje, v teh virusnih časih sprožiti še vzporedni – virus učenja. Več tukaj.

Anin bralni kotiček

Iščete zamisli za izbiro zanimivih knjig in člankov? Želite hitro najti povezave na spletna mesta, ki ponujajo brezplačen dostop do različnih leposlovnih, izobraževalnih in strokovnih vsebin za branje in poslušanje? Pokukajte v Anin bralni kotiček.

Erikin učni kotiček

Iščete informacije o priložnostih za učenje v času pandemije? Omogočajo vam pridobitev novega znanja, razvedrilo, sprostitev …

Kliknite na Erikin učni kotiček in izberite nekaj zase!

Darijanov videokotiček

Pravijo, da živimo v zlati dobi vsebin. Če torej imate katerega od elektronskih, po možnosti katerega od pametnih, medijev, imate ob tem, po možnosti, optično povezavo, nekaj osnovnih digitalnih znanj in razumete vsaj en svetovni jezik, imate na razpolago, v obliki videa, odličen, skoraj neskončen, vir priložnostnega učenja.

A pozor! Sporočilo je vedno subjektivno in ideološko, vedno ima motiv ali namen, posreduje nam določene vrednote ali pogled na svet, ki za nas ali širše občinstvo lahko postane resnica, v nas vzbuja določne psihološke odzive in nagnjenja, celo delovanja. Prevladujoča medijska ponudba je posel, ki mora prinašati dobiček. Zato je pomembno, da kritično izberemo šampon, s katerim si bomo prali možgane, saj se tako morda lahko spremenimo v boljše ljudi, z boljšim odnosom do sebe, drugih in planeta.

Francijev čarunalniški kotiček

Kotiček za vse, ki nas zanima kakšna računalniška bližnjica ali orodje, ki omogoča da bolj učinkovito in hitreje kako reč opravimo. V kotičku bo dovolj prostora tudi za zanimivosti in novosti na področju računalniške tehnologije, predvsem v povezavi z učenjem.

Za vse računalniške radovedneže je tu Francijev čarunalniški kotiček. 🙂

Matejin spletni kotiček

Iščete informacije o spletnem poučevanju in učenju? Želite svoje aktivnosti prenesti v e-učilnice, se povezati s sodelavci, partnerji preko e-konferenc in ohranjati stik z učečimi se? Ste se pripravljeni naučiti kaj novega tudi na daljavo?
Kliknite na Matejin spletni kotiček in izberite spletno orodje zase!